La collecte est terminée ! Pour plus d’informations, rapprochez-vous de l’association organisatrice Voir la page

Dupa cei 14 ani de activitate ai Parohiei ortodoxe romane Sfantul Ioan Botezatorul si Sfanta Cuvioasa Parascheva - Lille, Franta si dupa multi ani de cautari si de grele incercari in gasirea unui locas de cult, Bunul Dumnezeu a randuit ca, in data de 21 ianuarie 2019, sa primim un raspuns favorabil si sa fie gasit terenul, unde sa fie acceptata constructia unei capele ortodoxe romanesti.

 

Este vorba despre un teren de 669m² din Villeneuve d’Ascq, pentru care Primaria a dat un aviz prealabil favorabil construirii unei Capele Ortodoxe. Terenul este propus spre vanzare Parohiei noastre, special pentru aceasta constructie, de catre M.E.L. (Métropole Européenne de Lille) la pretul de 134.000 €.

 

Terenul este in actualul plan de urbanism in zona « constructibila », insa va trece in luna octombrie 2019 in noul plan de urbanism in regimul NE - zona naturala reservor al biodiversitatii.

 

Schimbarea planului de urbanism in 2019 pentru acest teren, ne constrange sa respectam termenii foarte restransi ai achizitionarii terenului si de construire a capelei ; achizitionarea terenului si definirea proiectului de constructie pana in iulie 2019 si construirea capelei in maxim trei ani, fara alt drept de modificare al proiectului dupa octombrie 2019.

 

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Iosif, facem appel la bunavointa dumneavoastra pentru a sprijini financiar acest demers de achizitionare a terenului pentru construirea capelei de la Lille.

 

Va trimitem alaturat coordonatele contului bancar al parohiei - special deschis pentru acest proiect de constructie al capelei si de achizitie a terenului.

 

PAROISSE ORTHODOXE ROUMAINE ST-J

IBAN : FR76 3000 3012 8200 1501 0096 339

BIC-ADRESSE SWIFT : SOGEFRPP

 

Multumindu-va pentru sprijinul dumneavoastra acordat pentru aceasta lucrare misionara a Bisericii, ne rugam ca harul Domnului nostru Iisus Hristos si dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Sfantului Duh sa fie cu voi cu toti ! Amin.

 

Din incredintarea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale,

 

Pr. Ioan MERA

Parohia Sfantul Ioan Botezatorul si Sfanta Cuvioasa Parascheva - Lille, Franta

2 310 € collectés
Objectif : 134 000 € Contribuer au projet
10 contributeurs

Partager la collecte

Achizitionarea terenului pentru construirea bisericii ortodoxe romane din Lille

par Paroisse Orthodoxe Roumaine St. Jean Baptiste Lille

Financé à 2% - 2 310€ / 134 000€
Contribuer au projet

Plateforme de paiement 100% sécurisée

Toutes les informations bancaires pour traiter ce paiement sont totalement sécurisées. Grâce au cryptage SSL de vos données bancaires, vous êtes assurés de la fiabilité de vos transactions sur HelloAsso.

VISA MasterCard Carte Bleue PCI-DSS