Adesion al P.E.N. Occitan / P.E.N. de Langue d’Oc per l’annada

par PEN-CLUB OCCITAN

Adhésion valable du 01/01/2020 au 31/12/2020

Adesion al P.E.N. Occitan / P.E.N. de Langue d’Oc per l’annada

par PEN-CLUB OCCITAN

Choix de l'adhésion

Adhérents

Coordonnées

Récapitulatif

membre ordinari

20,00 €

Souhaitez-vous ajouter un don à PEN-CLUB OCCITAN en plus de votre adhésion ?

Montant à payer pour la durée de l'adhésion :
0 €

HelloAsso est une entreprise sociale et solidaire, qui fournit gratuitement ses technologies de paiement à l’organisme PEN-CLUB OCCITAN. Une contribution au fonctionnement de HelloAsso, modifiable et facultative, vous sera proposée avant la validation de votre paiement.

Adesion al P.E.N. Occitan / P.E.N. de Langue d’Oc per l’annada - PEN-CLUB OCCITAN

Adesion al P.E.N. Occitan / P.E.N. de Langue d’Oc per l’annada

Lo P.E.N. (Poètas-Ensagistas-Novelistas) Internacional es una associacion mondiala d’escrivans engatjats per la libertat d’expression e la diversitat culturala e linguistica, coma o exprimís son Manifèst de Girona rendut public en 2011. Sa seccion de lenga d’Òc a per tòca de far que la lenga d’Òc o occitan, qu’es ara una de las lengas mai amenaçadas de la planeta, siá a de bon reconoguda coma una de las importantas lengas de cultura del mond, maudespièch de la devalorizacion màger que ne patís istoricament en França. 

Lou P.E.N. (Pouèto-assaiisto-nouvelisto) Internaciounau es uno assouciacioun moundialo d’escrivan engaja pèr la liberta d’espressioun e la diversita culturalo e lenguistico coume l’espremis soun Manifèste de Girona proumulga en 2011. Sa seicioun de lengo d’O a pèr toco de faire que la Lengo d’o o óucitan, qu’es aro uno di lengo li mai amenaçado de la planeto, siegue de bon recouneigudo coume uno di lengo impourtanto de culturo dóu Mounde, mau despié de la devalourisacioun majo que n’en patis istouricamen en Franço.

Le P.E.N. (Poètes-Essaystes-Nouvellistes) International est une association mondiale d’écrivains engagés pour la liberté d’expression et la diversité culturelle et linguistique, comme l'exprime son Manifeste de Girone promulgué en 2011. Sa section de langue d’Oc s'attache à faire que la langue d’Oc ou occitan, une des langues actuellement les plus menacées de la planète, soit effectivement reconnue comme l’une des importantes langues de culture du monde, malgré la dévalorisation dont elle a historiquement fait l’objet en France. 

Lo PEN internacional es estat fondat en 1921 e  s’es sempre fach conóisser per sas posicions cotatjosas contra las injustícias e l’escanament de las culturas minoritàrias o oprimidas. 

La literatura de lenga d’òc es una importanta literatura europèa, aquò se sap dins lo mond entièr, ni qu’en França aquò demorèsse ocultat. La reconoissença de l’importància de nòstra literatura nos a valgut d’èsser reïntegrats a l’unanimitat coma una de las 140 seccions del P.E.N. internacional, qu’es la granda fraternitat dels escrivans del mond, engatjada per la patz e la libertat d’expression. 

Los escrivans occitans del PEN, usatgièrs jornadièrs e exigents de la lenga d’òc, considèran qu’aicesta es un instrument d’expression d’una riquesa e d’una poténcia espectaclosas, que posa dins un passat prestigiós d’immensas potencialitats per se projetar dins la vida culturala del sègle XXI. La literatura es un luòc ont nòstra lenga viu intensament e batèga, e pòt far grelhar d’usatges novèls d’expression e de pensada, contribuissent a luchar contra lo perilh d’una lenga unica, portaira d’una pensada unica e d’un estequiment de la cultura umana.  

Nòstre combat es un combat pacific mas pinhastre per l’umanisme e la civilizacion, au travèrs de l’aparament de l’expression escricha e orala en lenga occitana.  

Signaler la page